Forum

Wydawnictwa ISA
Teraz jest Cz wrz 09, 2010 6:19 am

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 25, 2005 6:23 pm 
Potępiony
Potępiony

---

Ostatnio edytowano Pn mar 21, 2005 8:26 pm przez Behalior, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 25, 2005 9:45 pm 
Rezydent
Rezydent

Behalior napisał(a):
DekeR : Ciekawe co masz chłopcze w głowie że nie wyczytałeś sarkazmu z mojej poprzedniej wypowiedzi ... a co do Popu , tak niektóre kawałki są rzeczywiście niezłe i nie wstydze sie tego przyznać.

Poza tym Wy Shadowrunowcy właśnie daliście się sprowokować zachowując się (jak kolega Mattness) wulgarnie i szczeniacko...

Przynajmniej się coś ruszyło ... ale co to da skoro znów na kolejny post DrekeRa i wogule kogokolwiek na tym forum trzeba będzie czekać ponad rok... (a może zaprzeczycie ?)

Przynajmniej nie ma durnych prowokatorow i ludzi robiacych offtopic tak jak Ty [;

Tytuł:
PostNapisane: So sty 29, 2005 2:22 am 
Moderator
Moderator

Behalior-a moze to Ty nie wykryłes w mojej wypowiedzi sarkazmu?
poza tym uważam, że wiek nic nie ma do rzeczy, a szczeniaki to przymilne pieski, a nie wulgarne zachowanie. Ale zapomnijmy o tych śmiesznych niuansach i dzięki Ci za chęć rozwinięcia tego tematu...

Teraz jako MOD tego działu sam się uspokoje i prosiłbym o zachowanie większej powagi, a nie walki słowne, choć oczywiście dyskusja świetnie chartuje temat...

Tytuł:
PostNapisane: So sty 29, 2005 7:24 pm 
Weteran
Weteran

Cytuj:
Sądząc po popularności tego działu to popularność samego Shadowruna jest ... (tu powstrzymuje śmiech ) bardzo nikła ... jeśli nie powiedzieć znikoma ... lub żadna ( hahahahaha ).

Winę za brak popularności w Polsce nie ponosi system a pobieżne traktowanie go przez wydawcę.
Został on wydany przez szanowne wydawnictwo ISA a potem zapomniany.
Wraz ze śmiercią polskiej linii wydawniczej umarła także popularność systemu.
Lekarstwem na pewno było by zareklamowanie, parę prelekcji na konwentach i oczywiście sukcesywne i porządne wydawanie książek z pod znaku Shadowrun.

Powiedzcie mi ile mamy cyberpunkowych systemów na rynku :?: :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 15, 2005 10:53 pm 
Rezydent
Rezydent

To ja się wypowiem jako ktoś absolutnie nic nie wiedzący o Shadowrunie.
Otóż powód mojej niewiedzy jest prosty- nikt nie postarał się go rozreklamować. Ani też nie starał się zwiększyć jego popularności. Tak więc na palcach jednej ręki mogę policzyć osoby które w ogóle słyszały o Shadowrunie. Z mojego otoczenia- mój kolega i ja (słyszałem od tego kolegi).
Shadowrun jako jeden z rzadkich systemów ma własne miejsce na tym forum. Pomimo braku jego popularności, dział wciąż istnieje. A może nie byłoby takim złym pomysłem zamknięcie go? Nie? No właśnie. Bo wiele popularniejszych systemów nie ma własnego działu. A wy jak się odwdzięczacie? Na tym forum jest mniej postów niż tematów na forum D&D. Powód- brak popularności?- a co za tym idzie większość dojdzie do prostego wniosku, że system jest kiepski (jeśli w ogóle o nim usłyszą). Oczywiście nie musi być to prawda. I nie wciskajcie tekstów w stylu ,,postów jest mało bo system nie jest popularny''. Postów jest mało bo nikt się nie stara, by ich liczbę zwiększyć. A na D&D na przykład, dwie-trzy osoby potrafią napisać po kilka stron w temacie. A wy?
Otóż, przez lub dzięki, postom Behaliora( za co został potępiony, nawiasem mówiąć) i nawiązanej przez nie dyskusji, ten temat ma rekordową na ten dział liczbę 18 postów (z moim będzie 19). Śmieszną, ale rekordową.
I oczywiście nikt z was nie wpadła na to, by na tym dziale w formie tematu zamkniętego, ogłoszenia lub innych form napisać podaną przez mattness pl historię tego sytemu. Ani rozszerzać go? Bo u mnie w klasie na przykład z dwóch osób grających w D&D teraz zrobiło się...14 :!: To najlepszy przykłąd. Czy więc Shadowrun jest gorszy? Pewnie tak. A może nie?

Udowodnijcie to.

TAM, GDZIE ŁĄCZĄ SIĘ SFERY

Call me neerg

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 15, 2005 11:18 pm 
Początkujący
Początkujący

Zabawne - w chwili gdy rehctub pisał posta świat obiegła wieść, że powstanie czwarta edycja systemu (czyli na świecie jeszcze jest popularny :) ).

Co do promocji - staram się. Ja, palik i reszta teamu stara się wyłapywać (a nawet wręcz kreować) newsy o systemie i umieszczać je w polskiej sieci (zajrzyjcie na gildię, Valkirię, k20, jak coś przeoczyłem z ważniej szych polskich portali - dajcie znać - natychmiast postaram się nawiazać współpracę i dostarczać tam info o systemie).

Co do sytuacji wydawniczej systemu - jestem fanem - nie książnicą. Nie mam drukarni, telefonów do największych hurtowni książek w Polsce... Ani KASY - niezbędnej na kupno licencji. Pozostaje mi mieć nadzieję, że moje działąnia spowodują, że system w Polsce powstanie z martwych (bo nie jestem ślepy - wiem, że wiele osób nie wie, co to Szósty Świat :( ).

Obiecuję jedno - zrobię wszystko, co w mojej mocy, by system promować w Polsce...

Pozdrawiam
MATT

kontakt: mattness-malpa-op.pl

forum

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 16, 2005 5:50 pm 
Rezydent
Rezydent

Oczywiście, że system jest popularny za granicą. To to nawet ja, którego styczność z tym systemem jest żadna, wiem. System jest popularny na świecie, szczególnie w USA, ale nie w Polsce.

Pewnie dlatego, że w Polsce jest za mało Mattness-ów.

Call me neerg

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 16, 2005 5:53 pm 
Zaawansowany
Zaawansowany

W Polsce niestety nie jest a szkoda, bo lubie bardzo ten system.
Niestety brak jakiejkolwiek reklamy robi swoje. Do tego nic do niego nowego nie wychodzi i nie wychodzilo od bardzo dawna. Niby ISA miala wydawac 3 edycje ale skonczylo sie na tym, ze wycofali sie z tego :(

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 16, 2005 7:58 pm 
Początkujący
Początkujący

Naprawdę, nie wiem jak Was przekonać.
Ale nie wierzę, że narzekanie na wydawców może pomóc.
Ja staram się robić swoje - jak ktoś chce mi pomóc, alebo po prostu lubi SR - niech spojrzy na mój podpis, zajrzy na stronę, wyśle mi maila lub po prostu zaczepi na gg.
Jako "prosty fan" nie widzę innych możliwości, niż iść do przodu, nie roztkliwiać się "jak by to było gdyby" - bo czasu nie cofnę. To co się stało (tutaj lepiej pasuje: to co się w Polsce NIE stało) należy bezpowroitnie do czasu przeszłego.
Może być lepiej, i o to walczymy - ale nie poprzez ciągłe narzekania... :)

forum

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 21, 2005 11:16 pm 
Moderator
Moderator

takie małe dygresje:
Cytuj:
u mnie w klasie na przykład z dwóch osób grających w D&D teraz zrobiło się...14
nom, a u mnie w klubie z "oficjalnych" sesji to chyba tylko z 5 osób zostało przy D&D, bo ostatnio wszyscy chcą shadowruna... szkoda, że jestem jedynym MG tego systemu w swoim mieście.

Cytuj:
Postów jest mało bo nikt się nie stara, by ich liczbę zwiększyć
po prostu zajrzyj na serwer MATT-a i Palika, tam jesteśmy...

Cytuj:
Pewnie dlatego, że w Polsce jest za mało Mattness-ów
dwóch takich jak on jeden we trzech nie znajdziesz...

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 21, 2005 11:50 pm 
Rezydent
Rezydent

No, na potwiedzenie mych słów stało się to co się stało. Nikt nie napisał tu ani pościka (pierwszy był Deker), od kiedy odpowiedzieliście.

PS. Może łatwiej będzie uznać, że Shadowrun to chała, co?

Call me neerg

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 22, 2005 12:08 am 
Początkujący
Początkujący

rehctub napisał(a):
PS. Może łatwiej będzie uznać, że Shadowrun to chała, co?

Widzę, że zabawiasz się jak Behalior. Szkoda.

forum

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 22, 2005 3:08 pm 
Rezydent
Rezydent

Hmm... niezupełnie. Po prostu wasze zachowanie jest typowy zachowaniem Polaka. Na swoich pluje*( najlepszy przykład- drużyna piłkarska), a gdy kto inny powie coś złego, ma ochotę mu wydrapać oczy.

*-W tym przypadku pluciem nazywam traktowanie go olewatorsko i nie pracowanie dla jego dobra.

Najlepszym potwiedzeniem tych słów jesteście znowu Wy. Żeby ktoś łaskawie napisał tu choćby post, trzeba was sprowokować.

A ja się wynoszę z forum Shadowuna (chyba, że mam odpowiedzieć na odpowiedź na ten post).

Call me neerg

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 22, 2005 4:10 pm 
Początkujący
Początkujący

rehctub napisał(a):
Hmm... niezupełnie. Po prostu wasze zachowanie jest typowy zachowaniem Polaka. Na swoich pluje*( najlepszy przykład- drużyna piłkarska), a gdy kto inny powie coś złego, ma ochotę mu wydrapać oczy.

*-W tym przypadku pluciem nazywam traktowanie go olewatorsko i nie pracowanie dla jego dobra.

Najlepszym potwiedzeniem tych słów jesteście znowu Wy. Żeby ktoś łaskawie napisał tu choćby post, trzeba was sprowokować.

A ja się wynoszę z forum Shadowuna (chyba, że mam odpowiedzieć na odpowiedź na ten post).

Odpowiedź

forum

Ostatnio edytowano Śr mar 23, 2005 12:03 am przez mattness pl, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 22, 2005 10:17 pm 
Moderator
Moderator

159 tematów, 1220 postów i jakoś nie trzeba był oposta, aby nas sprowokować...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]