To ja się wypowiem jako ktoś absolutnie nic nie wiedzący o Shadowrunie.
Otóż powód mojej niewiedzy jest prosty- nikt nie postarał się go rozreklamować. Ani też nie starał się zwiększyć jego popularności. Tak więc na palcach jednej ręki mogę policzyć osoby które w ogóle słyszały o Shadowrunie. Z mojego otoczenia- mój kolega i ja (słyszałem od tego kolegi).
Shadowrun jako jeden z rzadkich systemów ma własne miejsce na tym forum. Pomimo braku jego popularności, dział wciąż istnieje. A może nie byłoby takim złym pomysłem zamknięcie go? Nie? No właśnie. Bo wiele popularniejszych systemów nie ma własnego działu. A wy jak się odwdzięczacie? Na tym forum jest mniej postów niż tematów na forum D&D. Powód- brak popularności?- a co za tym idzie większość dojdzie do prostego wniosku, że system jest kiepski (jeśli w ogóle o nim usłyszą). Oczywiście nie musi być to prawda. I nie wciskajcie tekstów w stylu ,,postów jest mało bo system nie jest popularny''. Postów jest mało bo nikt się nie stara, by ich liczbę zwiększyć. A na D&D na przykład, dwie-trzy osoby potrafią napisać po kilka stron w temacie. A wy?
Otóż, przez lub dzięki, postom Behaliora( za co został potępiony, nawiasem mówiąć) i nawiązanej przez nie dyskusji, ten temat ma rekordową na ten dział liczbę 18 postów (z moim będzie 19). Śmieszną, ale rekordową.
I oczywiście nikt z was nie wpadła na to, by na tym dziale w formie tematu zamkniętego, ogłoszenia lub innych form napisać podaną przez mattness pl historię tego sytemu. Ani rozszerzać go? Bo u mnie w klasie na przykład z dwóch osób grających w D&D teraz zrobiło się...14

To najlepszy przykłąd. Czy więc Shadowrun jest gorszy? Pewnie tak. A może nie?
Udowodnijcie to.