Forum

Wydawnictwa ISA
Teraz jest Cz wrz 09, 2010 2:31 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Postacią jakiej rasy najczęściej grasz?
Człowiek 27%  27%  [ 7 ]
Elf 31%  31%  [ 8 ]
Ork 8%  8%  [ 2 ]
Krasnolud 8%  8%  [ 2 ]
Troll 12%  12%  [ 3 ]
Zmiennokształtny 15%  15%  [ 4 ]
Liczba głosów : 26
Autor Wiadomość
 Tytuł: Kim jesteś?- Twoja postać w shadowrunie
PostNapisane: Wt maja 13, 2003 10:40 pm 
Moderator
Moderator

Na tym wątku można zamieszczać opisy (lub po prostu "20 pytań") swoich postaci z Shadowrun-a. Można tez ewentualnie podać jej karme i historie zawodową...
Oczu- Czarne jak heban, naturalne. Bardzo smutne spojrzenie.
Włosy- Czarne jak heban, proste, sięgające do ramion. Często rozczochrane.
Skóra- Biała, delikatna i lekko opalona.
4.Ubiera się stylowo, dba o wygląd. Często nie okazuje emocji, zachowuje się naturalnie. Pomimo odmienności, ciężko ją odróżnić w tłumie. Lubi kolorowe dodatki do czarnego stroju, ale nie stroni też od pastelowych sukienek. Chodzi w ciężkim obuwiu, najczęściej glanach.
5.Urodziła się w Szpitalu Położniczym Aztechnology w 2030 roku. Nie miała ojca, a matka umarła po porodzie, który odbył się podczas jej goblinizacji. Była wychowywana przez rodzinę zastępczą, która mieszkała w kompleksach korporacyjnych. Dzielnica ta była średniej klasy, a zamieszkiwali ją biurowi pracownicy. Opiekunowie, w końcu drobili się własnego dziecka, a ją wysłali do internatu. Po początkowym odrzuceniu, postanowiła sprzeniewierzyć się rodzinie i uciekła w wieku 15 lat...
6.Ma 23 lata.
7.Swojej prawdziwej rodziny nigdy nie poznała. Dane jej matki zostały usunięte z baz danych tuż po jej śmierci. Opiekunowie zastępczy- Harry i Linda Forest dbali o nią i starali się zapewnić jej miłość, aż do momentu, gdy na świat przyszedł ich własny syn- Jim. Ciężko przeżyła to wydarzenie, które pozbawiło ją jedynego oparcia.
8.Chciałaby kiedyś mieć normalną rodzinę, ale na razie woli o tym nie myśleć.
9.Skończyła szkołę korporacyjną, a po ucieczce do Ares Macrotechnology uczęszczała do liceum wojskowego przez 5 lat. Przy okazji pobierała zaoczne nauki od swojego wychowawcy, dotyczące teorii magii.
10.Pracował jako ochrona w sekcji transportowej, a gdy dostrzeżono jej niebywałe umiejętności przeniesiono ją do ochrony osób publicznych. Pewnego razu jej podopieczny zginął, a korporacja oskarżając ją o współudział skazała ją na banicje. Nie zamierza nigdy więcej być mięsem do ochrony oficjela...
11.Jej opiekunowie byli ateistami, a ona nigdy nie szukała powołania w religii. Nie wierzy w Boga. Wyuczono ją w duchu lojalności w stosunku dla korporacji. Przejechawszy się na tym, stała się apolityczna. Kieruje się sobą, nie partią. Stara się pomagać ludziom dobrym, ale często pracuje dla świń. Nie cierpi nierówności społecznej.
12.Zabija kiedy musi, ale nie żałuje. Nie jest szczególnie agresywna, ani ociężała- po prostu robi co do niej należy. Nie flirtuje z facetami, ale chce kochaną. Sprawy seksu uważa za obopólną korzyść i przyjemność.
13.Dąży do ustabilizowania swojego życia, ale nieszczególnie się z tym śpieszy. Sprawy, które ją drażnią stara się rozwiązać przy najbliższej okazji. Często o jej ambicji decyduje chwila i ciężko przewidzieć jej reakcje. Nie ma przemyślanych planów życiowych.
14.Jest shadowrunnerem dla pieniędzy i sprawdzenia się w tej grze. Myśli jednak często jak to jest mieć inne życia, ale tylko ważne przeżycie może ją od tej roboty odwieść. Musiała uciekać w cień przed korporacjami, które ją skrzywdził. Teraz sama zatruwa mi życie.
15.Jest uczuciowa pomimo zimnej powłoki racjonalizmu. Często ogarnia ją zwątpienie, którego stara się nie okazywać innym- wtedy po prostu robi swoje. Długotrwałe działanie doprowadza ją do pasji.
16.Potrafi przewidująco planować działanie oraz przeprowadzać zimne kalkulacje. Nie ma szczególnej żyłki handlowej, ale stara się być sumienną i słowną.
17.Nie potrafi nawiązywać zażyłych kontaktów z nowo poznanymi osobami, szczególności mężczyznami. Jest to dla niej krępujące.
18.Nienawidzi byłych pracodawców, społeczności korporacyjnej oraz osób, które kiedyś jej pokrzyżowały plany.
19.Kocha łono natury i cisze. Lubi załatwiać interesy wśród huku i gwaru dyskoteki lub ulicy. Kocha też swoich przyjaciół, dla których oddałaby życie.
20.Jej opiekunowie często żartowali, że to komputer wybrał jej imię, a oni tylko dopisali nazwisko. Maria Forest teraz zaczyna im wierzyć... Nie zmieniła swoich personaliów, ani po ucieczce z Aztechnology, ani Aresa. Uważa je za swoją dumę i nie zamierza się ich wyzbyć. W związku z jej profesją i stylem życia, nadała sobie przydomek IGŁA, który jest jej wizytówką wśród cienie...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 27, 2003 8:48 pm 
Weteran
Weteran

Dawno tutaj nikt nie pisał, ale co mi tam.
Moja postać to wielki orkowski saper z plecakiem i dwoma walizkami materiałów wybuchowych.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 28, 2003 11:53 am 
Zaawansowany
Zaawansowany

A moja postac to karłowaty krasnolud (sic!), który ma metalową wstawkę w mózgu, jest półinteligentem, przechwala się na każdym kroku i jeździ na wielkim harleyu, w którym ledwo sięga do kierownicy. Jest łysy i brody miejscami nie ma bo wyżarł mu skórę kwas. Walczy tylko i wyłącznie korbaczem, nie lubi technicznych nowinek (bo ich nie rozumie). Kiedyś był agentem Mosadu. Kiedy wszystkie inne metody zawodzily, Mosad wsadzal go do armaty, zakładał mu na głowę hełm i wystrzeliwywał w środek akcji. Z reguły nikt (nawet zakładnicy) nie wychodzili z tego żywo. Oprócz mojego bohatera oczywiście... niestety poważne zmiany w psychice (jakbyście co drugi dzień byli wystrzeliwani w ścianę budynku też byście mieli zmiany) spowodowały, że musiał on przejść na przymusową emeryturę. Teraz jeździ po mieście na motorze, przechwala się i pracuje za marne pieniądze. Oto KRONG KOMBIWAR, książę wśród wymiatających niedorozwojów! Yossa strzeż się!

I can tell you bad luck is my game!

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 01, 2005 9:08 pm 
Nowy
Nowy

Ja najczęściej gram człowiekiem, gdyż się nim gra najłatwiej 8) . Z innych ras grałem trollem ulicznym samurajem, typowem mordobijkiem i to mi się za bardzo niepodobało. Elfem nie grałem nigdy, bo z tego co wiem nimi się gra naprawdę trudno (przynajmniej u mojego MG)

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 03, 2005 12:48 am 
Początkujący
Początkujący

Decker - w trzeciej edycji doszła jeszcze możliwość gry ghoulem (w wersji pl - gnilec) :) .

(a najłatwiej imo gra się trollem z CKMem ;) )

kontakt: mattness-malpa-op.pl

forum

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]