Forum

Wydawnictwa ISA
Teraz jest Cz wrz 09, 2010 2:48 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 09, 2004 4:44 pm 
Początkujący
Początkujący

Wydanie SR 3 u nas było by malo dochodwe dla ISA. Tak naprawde to nei sprzedali dużo podręczników z SR 2. Ten projekt jest dla nich martwy po prostu :? Sam chciałem ożywić forum SR na Isa, ale po prostu mało ludzi jest. Wielu graczy któych znam woli Wampira albo inne systemy. Shdowrun jest dla nich zbyt abstrkcyjny i dlatego SR nie będzie miał dużo fanów z powodu konserwatywnoœci polskiej sceny Rpg( Według mnie cud jest że wogule rpg sie u nas pojawiły). Ale jak już powiedziano wczesniej że, nie wszystkim się podoba œwiat w którym magia spotyka się z technologiš. Następnš rzeczš która odstrasza graczy to poziom trudnoœći zasad( przynzam ze na poczštku jest zawsze trudno). W wakajce pracowałem nad skrótowymi zasadami do shadowruna( tak że po przeczytaniu podręcznika gracz będzie je rozumiał i nei będzie musiałwetować ksišżek) ale utknołem w klku punktach a innych porostu mi sie nie chciało zrobić. Jeœli ktoœchce to amieszcze je tutaj albo mu przeœle na e-maila by sam mógł dokończyć robotę.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 09, 2004 5:00 pm 
Zaawansowany
Zaawansowany

Najlepiej jednak na maila. Ja poprosze na: hogdog@o2.pl

Wszelkich chetnych prosze o slanie do Śliskiego PW z prosba o plik, zeby nie zasmiecac forum prywatnymi wiadomosciami. Dziekuje.

Ja jeszcze gdzies posiadam zrobiony przez siebie ekran MG do SR ale wiadomo, ze wszystkiego tam nie zmiescilem.

Posty odbiegajace od tego tematu zostaly wydzielone i umieszczone w nowym. Tam proponuje kontynuowac dyskusje na nowo powstaly temat.

Hogdog

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 27, 2004 3:05 pm 
Nowy
Nowy

alio

jam tu nowy, sr prowadzilem dawno temu ale milo wspominam :)

co do zasad to wydaje mi sie sensowne zeby za kazdą ranę postać otrzymywała taką samą (lub o 1 stopień mniejszą) ranę od ogłuszenia - w ten sposób robiłem prowadząc. Co nam to daje? np. po strzelaninie, po otrzymaniu kilku kulek (ledwo trzymasz sie na nogach) trudno wymagać żebyś wytrzymał jeszcze sporo ciosów pałką czy z ręki (bo masz czyste konto na ogłuszeniach)...

pozdro

Tytuł: pytania
PostNapisane: Cz sie 04, 2005 10:46 pm 
Nowy
Nowy

Mam SR II i gram już dłuższy czas, ale wciąż mam kilka pytań odnośnie zasad:
-za co właściwie adept sztuk walki kupuje zdolności? W podręczniku napisano, że używa do tego "mocy magicznej", więc sądziłem, że chodzi o punkty mocy, te same, których używa mag do zakupu czarów. Tyle że tych puntów jest o wiele za dużo, gdy umiejętności kosztują po 0,25 punktu. Poza tym, za każdy utracony punkt magii odejmuje się umiejętności za 1 pełny punkt, więc po sprowadzeniu magii do 1 zostaje i tak około 20 pkt. Korzystając z tego jeden z graczy stworzył postać z 7 kośćmi inicjatywy. Bez sensu.
-wogóle nie wiem co stosować do walk z udziałem droidów. Jak obliczać ile mogą się ruszyć na FW, jakiego parametru używa się do określenia, czy droid trafił (zamiast broni palnej, jak u ludzi), czy droidy atakują w tej samej fazie, w kórej wydano im polecenie?
-czy czarów, w których zasięg określono jako "dotyk" mag może użyć na sobie?

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 10, 2005 2:59 pm 
Początkujący
Początkujący

Cytuj:
Mam SR II i gram już dłuższy czas, ale wciąż mam kilka pytań odnośnie zasad:
-za co właściwie adept sztuk walki kupuje zdolności? W podręczniku napisano, że używa do tego "mocy magicznej", więc sądziłem, że chodzi o punkty mocy, te same, których używa mag do zakupu czarów. Tyle że tych puntów jest o wiele za dużo, gdy umiejętności kosztują po 0,25 punktu. Poza tym, za każdy utracony punkt magii odejmuje się umiejętności za 1 pełny punkt, więc po sprowadzeniu magii do 1 zostaje i tak około 20 pkt. Korzystając z tego jeden z graczy stworzył postać z 7 kośćmi inicjatywy. Bez sensu.
Faktycznei, n atakich zasadach to bez sensu :) .
W oryginale działą to następująco:
Punkty mocy adepta NIE MOGĄ przekroczyć punktów magii (czyli max na początku gry może kupić za 6 punktów).
Cytuj:
-wogóle nie wiem co stosować do walk z udziałem droidów. Jak obliczać ile mogą się ruszyć na FW, jakiego parametru używa się do określenia, czy droid trafił (zamiast broni palnej, jak u ludzi), czy droidy atakują w tej samej fazie, w kórej wydano im polecenie?

Strzelanie: jeśli to droid kierowany przez riggera - to jego broń ciężka (to nie pomyłka - widać po koncentracjach, że używa broni ciężkiej do strzelania "przy użyciu" droidów)
- jeśłi rigger zajmuje się innym droidem - wtedy droid "strzela", myśli i pousza się używając swojego Autopilota
Cytuj:
-czy czarów, w których zasięg określono jako "dotyk" mag może użyć na sobie?

Tak. Zasięg dotyczy maxymalnego zasięgu - czyli mag może leczyć się sam :) .

A w ogóle zapraszam na stronę http://shadowrun-polska.prv.pl
Postaramy się ci pomóc i odpowiedzieć na każde z Twoich pytań :)

kontakt: mattness-malpa-op.pl

forum

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 12, 2005 12:23 pm 
Nowy
Nowy

Cytuj:
Tak. Zasięg dotyczy maxymalnego zasięgu - czyli mag może leczyć się sam .

Jeśli tak, to po co dwa czary - zmysł walki i osobisty zmysł walki, z których jeden ma zasięg "dotyk" a drugi "osoba rzucającego" ?

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 12, 2005 3:14 pm 
Początkujący
Początkujący

Proste :)
Zmysł walki mag może rzucić na kumpla z drużyny (po dotknięciu, później tylko podtrzymuje czar).

A osobisty może rzucić TYLKO na siebie :)
(Witamy wśród cieniach, steelie ;) )

forum

Tytuł:
PostNapisane: So sie 13, 2005 6:37 pm 
Nowy
Nowy

ale te dwa czary mają taki sam koszt więc po co je tak rozróżniać?

Tytuł:
PostNapisane: So sie 13, 2005 6:43 pm 
Początkujący
Początkujący

Cytuj:
ale te dwa czary mają taki sam koszt

Nie powinny :) (sprawdź w grimoire - osobisty odpowiednik czaru powinien mieć trochę mniejszy koszt :) ). Sprawdź jeszcze raz - jeśli faktycznie tak jest, oznacza to błąd w polskiej lub angielskiej książce.
Cytuj:
więc po co je tak rozróżniać?

Patrz wyżej :) (mniejszy koszt)

forum

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]